UE aprobă deschiderea a două noi capitole în negocierile de aderare cu Turcia

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat luni dechiderea a două noi capitole în negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, a anunţat preşedinţia portugheză a UE.

1 afișare
Imaginea articolului UE aprobă deschiderea a două noi capitole în negocierile de aderare cu Turcia

UE aprobă deschiderea a două noi capitole în negocierile de aderare cu Turcia

Cele două capitole, referitoare la "reţelele transeuropene" şi "sănătatea şi protecţia consumatorilor", vor fi oficial deschise miercuri dimineaţă, în prezenţa unor oficiali europeni şi turci.

Această decizie a fost posibilă prin crearea, vineri, la summitul european, a unui "grup de reflecţie" privind viitorul Europei, pe care Franţa l-a solicitat pentru a aproba deschiderea noilor capitole.

De la începutul negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, în octombrie 2005, doar patru din 35 de capitole tematice au fost deschise. Alte opt sunt blocate din decembrie 2006, din cauza refuzului Turciei de a permite accesul navelor şi avioanelor ciprioţilor-greci în porturile şi aeroporturile sale.

Franţa, al cărei preşedinte Nicolas Sarkozy se opune aderării Turciei la blocul european, a avertizat deja că va bloca deschiderea altor cinci capitole legate direct de aderare, precum politică economică şi monetară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici