UE ar putea adopta noi sancţiuni împotriva Rusiei săptămâna viitoare. LISTA oficialilor vizaţi, extinsă

Şefii de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene s-ar putea întâlni săptămâna viitoare pentru a adopta noi sancţiuni împotriva Rusiei, în cazul în care situaţia din Ucraina se va agrava, anunţă ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, citat de AFP.

528 afișări
Imaginea articolului UE ar putea adopta noi sancţiuni împotriva Rusiei săptămâna viitoare. LISTA oficialilor vizaţi, extinsă

UE ar putea adopta noi sancţiuni împotriva Rusiei săptămâna viitoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 21:10 UE va introduce noi nume pe lista oficialilor ruşi vizaţi de sancţiuni

Uniunea Europeană a extins lista personalităţilor ruse şi ucrainene vizate de sancţiuni, după violenţele produse în ultimele zile în estul Ucrainei, anunţă Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

Serviciul european de acţiune externă va stabili ce personalităţi ucrainene proruse şi ce oficiali ruşi vor fi introduşi pe listă.

În momentul de faţă, pe lista sancţiunilor sunt deja 33 de personalităţi, inclusiv apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

"Dacă este necesar, săptămâna viitoare putem organiza o reuniune a şefilor de stat şi de guvern unde s-ar putea adopa noi sancţiuni", a precizat Laurent Fabius.

Organizarea acestui summit va fi decisă ţinând cont de evoluţia situaţiei după reuniunea de joi, între reprezentanţii Ucrainei, Rusiei, Statelor Unite şi Uniunii Europene.

"Vrem să fie discutate chestiuni de fond", a subliniat Fabius.

"Obiectivul UE este să dea dovadă de fermitate şi să păstreze dialogul deschis", a subliniat ministrul francez de Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici