UE deschide un coridor maritim. Livrare pilot cu ajutoare către Gaza, sâmbătă

UE deschide un coridor maritim pentru a trimite ajutoare din Cipru către Gaza, pe fondul temerilor legate de foamete.

140 afișări
Imaginea articolului UE deschide un coridor maritim. Livrare pilot cu ajutoare către Gaza, sâmbătă

UE deschide un coridor maritim. Livrare pilot cu ajutoare către Gaza, sâmbătă

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a declarat că se aşteaptă ca livrarea pilot să pornească sâmbătă, dar nu a precizat unde vor fi debarcate sau descărcate transporturile.

UE a anunţat deschiderea în acest weekend a unui coridor maritim pentru transportul ajutoarelor umanitare din Cipru către Gaza, în încercarea de a evita foametea care face deja victime.

"Suntem acum foarte aproape de deschiderea coridorului, sperăm că în această duminică. Şi sunt foarte bucuroasă să văd că o primă operaţiune pilot va fi lansată astăzi", a declarat presei preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, după ce a vizitat instalaţiile portuare din portul cipriot Larnaca, punctul de plecare pentru transporturile de ajutor.

O livrare pilot este aşteptată să pornească sâmbătă, cu o navă operată de un grup spaniol de căutare şi salvare, Open Arms, care va primi alimente furnizate de organizaţia caritabilă World Central Kitchen, anunţă The Guardian.

"Astăzi ne confruntăm cu o catastrofă umanitară în Gaza şi suntem alături de civilii nevinovaţi din Palestina", a declarat Von der Leyen.

UE a declarat că transporturile vor merge direct în Gaza, la 210 mile marine distanţă, dar nu a precizat unde vor ateriza sau descărca, sau cum vor fi distribuite alimentele de la punctul de aterizare. De asemenea, nu a fost clar care este legătura dintre transporturile din weekend şi un plan al SUA, anunţat de Joe Biden joi seară, de a construi un pod în largul ţărmului Gaza în următoarele câteva săptămâni pentru a primi transporturile de ajutoare din Cipru.

Von Der Leyen nu a menţionat planul american în comentariile sale din Larnaca, iar preşedintele SUA nu a menţionat livrările planificate pentru acest weekend în discursul său privind starea Uniunii în faţa Congresului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici