UE îndeamnă la intensificarea eforturilor de combatere a variolei maimuţelor / UE a cumpărat 160.000 de doze de vaccinuri de la compania daneză Bavarian Nordic

Comisia Europeană i-a îndemnat miercuri pe cei 27 de membri ai UE să aibă o abordare mai energică şi mai coordonată în ceea ce priveşte variola maimuţei, acum că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat-o o urgenţă sanitară globală.

117 afișări
Imaginea articolului UE îndeamnă la intensificarea eforturilor de combatere a variolei maimuţelor / UE a cumpărat 160.000 de doze de vaccinuri de la compania daneză Bavarian Nordic

UE îndeamnă la intensificarea eforturilor de combatere a variolei maimuţelor

Într-o scrisoare adresată miniştrilor sănătăţii, consultată de Reuters, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a menţionat că Uniunea Europeană a fost epicentrul cazurilor detectate şi că trebuie să colaboreze pentru a controla epidemia.

Kyriakides i-a îndemnat pe miniştri să sporească supravegherea şi raportarea cazurilor, depistarea contacţilor şi izolarea, vaccinarea şi o comunicare clară cu privire la riscuri.

Variola maimuţei este un virus care provoacă de obicei simptome uşoare, inclusiv febră, dureri şi leziuni cutanate pline de puroi, cu recuperare după două până la patru săptămâni.

Identificat pentru prima dată la maimuţe, virusul se transmite în principal prin contact apropiat şi este, de obicei, endemic în Africa.

După primele raportări de cazuri europene în luna mai, cazurile au crescut de atunci la peste 16.000 în 75 de ţări. Până în prezent au fost raportate 5 decese, toate în Africa.

Kyriakides a subliniat că membrii UE ar trebui să raporteze cazurile la Sistemul european de supraveghere, actualizând informaţiile pe măsură ce sunt disponibile date mai complete.

De asemenea, ţările ar trebui să stabilească orientări clare privind depistarea contactelor şi izolarea, în conformitate cu recomandările Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor.

UE a cumpărat 160.000 de doze de vaccinuri de la compania daneză Bavarian Nordic. Kyriakides a îndemnat ţările UE care nu au semnat contractul respectiv să o facă cât mai curând posibil pentru a asigura livrările.

În cele din urmă, membrii UE ar trebui să intensifice eforturile de comunicare, sensibilizând populaţia fără a provoca panică. Ea a adăugat că actualele cazurile sunt concentrate în rândul bărbaţilor homosexuali şi că aceştia nu ar trebui să fie "vizaţi, victimizaţi sau marginalizaţi din cauza epidemiei".

În încheiere, Kyriakides s-a declarat încrezătoare că UE dispune de instrumentele necesare pentru a face faţă ameninţării reprezentate de variola maimuţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici