UE, îngrijorată de anunţul privind desfăşurarea de rachete ruseşti în Kaliningrad

Uniunea Europeană s-a declarat vineri "profund îngrijorată" după anunţul preşedintelui rus Dmitri Medvedev privind desfăşurarea de rachete Iskander în enclava rusă Kaliningrad, potrivit unei declaraţii citite de un purtător de cuvânt al Ministerului Francez de Externe.

21 afișări
Imaginea articolului UE, îngrijorată de anunţul privind desfăşurarea de rachete ruseşti în Kaliningrad

Preşedintele rus Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedinţia Consiliului UE îşi exprimă profunda îngrijorare în urma declaraţiei preşedintelui rus Dmitri Medvedev în faţa Adunării federale ruse în care anunţa desfăşurarea unui complex de rachete Iskander în regiunea Kaliningrad", a declarat purtătorul de cuvând adjunct al ministerului, Frederic Desagneux.

"Această declaraţie nu contribuie la stabilirea unui climat de încredere şi la ameliorarea securităţii în Europa, în condiţiile în care vrem un dialog cu Rusia pe probleme privind securitatea întregului continent european, iar Rusia a făcut propuneri în acest sens", a adăugat el.

Franţa asigură până la sfârşitul anului preşedinţia Uniunii Europene.

Un summit UE-Rusia va avea loc la 14 noiembrie, la Nisa (sud-estul Franţei).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici