UE îşi propune să colaboreze cu industria de apărare pentru a accelera producţia de muniţie

Uniunea Europeană îşi propune să îşi unească forţele cu industria de apărare a blocului comunitar pentru a accelera şi intensifica producţia de muniţie de care este mare nevoie pe câmpul de luptă din Ucraina şi pentru a reface stocurile militare, a declarat sâmbătă Ursula von der Leyen.

736 afișări
Imaginea articolului UE îşi propune să colaboreze cu industria de apărare pentru a accelera producţia de muniţie

UE îşi propune să colaboreze cu industria de apărare pentru a accelera producţia de muniţie

Vorbind la Conferinţa de Securitate de la Munchen, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sugerat că blocul comunitar ar trebui să facă ceea ce a făcut în timpul pandemiei pentru a se pregăti pentru producţia pe scară largă a unui vaccin COVID, potrivit Reuters.

„Ne-am putea gândi, de exemplu, la acorduri de achiziţie în avans care să ofere industriei de apărare posibilitatea de a investi acum în linii de producţie pentru a fi mai rapide şi pentru a creşte cantitatea pe care o pot livra”, a spus ea.

Von der Leyen a subliniat că blocul comunitar nu poate aştepta luni şi ani de zile pentru a-şi putea reface propriile stocuri militare sau pentru a trimite în Ucraina muniţii precum proiectile de artilerie de 155 mm.

„Acum este momentul, într-adevăr, să accelerăm producţia şi să mărim producţia de produse standardizate de care Ucraina are nevoie disperată, de exemplu muniţie standardizată”, a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici