UE nu se aştepta la o sistare a aprovizionării cu gaz rusesc

Comisarul european pentru Energie, Andris Piebalgs, a recunoscut miercuri că nu s-a aşteptat "niciodată la o oprire totală" a aprovizionărilor cu gaz rusesc.

29 afișări
Imaginea articolului UE nu se aştepta la o sistare a aprovizionării cu gaz rusesc

UE recunoaşte că nu se aştepta la o sistare a aprovizionării cu gaz rusesc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Să fiu sincer, nu m-am aşteptat niciodată la o sistare a aprovizionărilor. A fost un şoc şi pentru mine", a declarat el după o dezbatere pe tema crizei gazului în Parlamentul European de la Strasbourg.

"Mi-aţi putea reproşa acest lucru, că un comisar pentru Energie ar fi trebuit să preconizeze. A fost imprevizibil", a explicat el. "Pe viitor va trebui să fim pregătiţi pentru acest lucru", a adăugat el.

Criza dintre Rusia şi Ucraina, care a provocat sistarea livrărilor cu gaz către Europa, nu este prima de acest fel. La începutul lui ianuarie 2006, cele două ţări au mai avut neînţelegeri în privinţa preţului gazului, iar livrările spre Europa au fost perturbate pentru scurt timp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici