UE returnează României 16 milioane de euro din contribuţia la bugetul UE pe 2007

Uniunea Europeană va returna României 16 milioane de euro din contribuţia de 1,1 miliarde de euro avută anul trecut la bugetul comunitar aferent anului 2007, suma totală necheltuită de UE şi care urmează să fie primită de cele 27 de state membre fiind de 1,53 de miliarde de euro.

11 afișări
Imaginea articolului UE returnează României 16 milioane de euro din contribuţia la bugetul UE pe 2007

UE returnează României 16 milioane de euro din contribuţia la bugetul UE pe 2007 (Imagine: Mediafax Foto)

Cele mai mari sume vor fi returnate Germaniei - 300 milioane euro, Marii Britanii - 258 milioane euro, Franţei - 234 milioane euro, Italiei - 191 milioane euro şi Spaniei - 131 milioane euro, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Bugetul Uniunii Europene, finanţat în cea mai mare parte din contribuţiile guvernelor comunitare, a totalizat anul trecut 113,9 miliarde de euro, din care 1,53 de miliarde de euro nu au fost cheltuiţi.

Comisia Europeană a anunţat, într-un comunicat, că managementul mai eficient al bugetului Uniunii a permis ca, în ultimii ani, volumul fondurilor rămase necheltuite să scadă.

"Contribuţia pe care statele membre au avut-o anul trecut la bugetul UE a corespuns îndeaproape cu ceea ce s-a cheltuit", a declarat comisarul pentru Buget, Dalia Grybauskaite.

Peste 40% din bugetul UE este destinat agriculturii, respectiv subvenţiilor pentru fermieri, iar o treime din fonduri sunt folosite pentru finanţarea dezvoltării regionale sau a infrastructurii.

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, România a primit anul trecut de la Uniunea Europeană fonduri totalizând 1,6 miliarde de euro şi a contribuit la bugetul comunitar cu 1,1 miliarde de euro, fiind astfel beneficiar net.

România va participa în acest an cu circa 1,1 miliarde de euro la bugetul Uniunii Europene, din care au fost plătiţi în primul trimestru circa 400 milioane de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici