UE se pregăteşte să combată de variola maimuţei: cumpără peste 100.000 de vaccinuri

UE va cumpăra 110.000 de vaccinuri împotriva variolei maimuţelor, iar primele livrări vor fi făcute la sfârşitul lunii iunie, anunţă Reuters.

454 afișări
Imaginea articolului UE se pregăteşte să combată de variola maimuţei: cumpără peste 100.000 de vaccinuri

UE se pregăteşte de variola maimuţei: cumpără peste 100.000 de vaccinuri

Uniunea Europeană semnează marţi un acord cu un producător pentru furnizarea a aproximativ 110.000 de doze de vaccinuri împotriva variolei maimuţei. Primele doze vor fi livrate la sfârşitul lunii iunie, a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

În timpul unei reuniuni a miniştrilor sănătăţii din UE, care a avut loc marţi la Luxemburg, Kyriakides a anunţat că vaccinurile vor fi cumpărate cu fonduri europene şi apoi vor fi livrate statelor UE.

Oficialii Comisiei au spus că numele producătorului de vaccinuri va fi dezvăluit în scurt timp.

Recent, Autoritatea de reglementare a medicamentelor din blocul comunitar a anunţat că se află în discuţii cu firma daneză de biotehnologie Bavarian Nordic (BAVA.CO) cu privire la extinderea utilizării vaccinului Imvanex. Acesta este utilizat pentru variolă şi ar putea fi folosit şi pentru variola maimuţei.

Unele state UE, printre care Germania şi Spania, au făcut propriile comenzi de vaccinuri împotriva variolei maimuţei.

Conform comisarului european pentru sănătate, Stella Kyriakides, UE a înregistrat 900 de cazuri de variolă a maimuţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici