UE şi Marea Britanie nu au reuşit să ajungă la un acord în discuţiile despre Brexit- surse

Discuţiile dintre negociatorii Uniunii Europene şi cei britanici în legătură cu acordul Brexit, care au avut loc marţi la Bruxelles, s-au încheiat după mai bine de trei ore şi vor fi reluate miercuri, au declarat surse din ambele părţi, relatează Reuters.

6918 afișări
Imaginea articolului UE şi Marea Britanie nu au reuşit să ajungă la un acord în discuţiile despre Brexit- surse

UE şi Marea Britanie nu au reuşit să ajungă la un acord în discuţiile despre Brexit- surse

Un oficial UE a declarat că discuţiile nu au decurs bine.

Niciuna dintre părţi nu a făcut niciun comentariu după întâlnire, la care au participat negociatorul UE, Michel Barnier, secretarul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, şi procurorul general al Marii Britanii, Geoffrey Cox.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord. Camera Comunelor a respins Acordul Brexit negociat de Theresa May cu Bruxellesul şi a votat o serie de amendamente. Problema este că noua formă a Acordului care ar fi aprobat de parlamentarii britanici trebuie prezentată şi Uniunii Europene, care a avertizat că proiectul de tratat nu va fi renegociat.

Principalul subiect de discuţie a fost cel al frontierei între Irlanda, ţară membră UE, şi regiunea britanică Irlanda de Nord, informează The Associated Press.

Theresa May vrea renegocierea situaţiei frontierei nord-irlandeze. Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, în scopul evitării introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. Prevederea este contestată de numeroşi parlamentari britanici. Garanţiile acordate Irlandei de Nord riscă să blocheze Marea Britanie în "serii de negocieri repetate" în următorii ani, se arată în raportul guvernamental de evaluare juridică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici