UE va sancţiona organizatorii de referendumuri „ilegale” din Ucraina

UE va sancţiona organizatorii de referendumuri „ilegale” în regiunile din Ucraina, spune purtătorul de cuvânt, citat de AFP.

319 afișări
Imaginea articolului UE va sancţiona organizatorii de referendumuri „ilegale” din Ucraina

UE va sancţiona organizatorii de referendumuri „ilegale” din Ucraina

"Vor exista consecinţe pentru toţi cei care participă la referendumuri ilegale, nelegitime", a declarat jurnaliştilor Peter Stano, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Între timp, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin a lansat marţi un nou avertisment nuclear dur la adresa Ucrainei şi a Occidentului. Avertismentul lui Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, este unul dintre cele câteva avertismente emise de Putin şi asociaţii săi în ultimele săptămâni.

Avertismentul lui Medvedev diferă de cele anterioare prin faptul că a prezis pentru prima dată că alianţa militară NATO nu va risca un război nuclear şi nu va intra direct în războiul din Ucraina chiar dacă Moscova va lovi Ucraina cu arme nucleare, notează Reuters.

Analiştii spun că acestea sunt concepute pentru a descuraja Ucraina şi Occidentul.

Referendumurile pentru anexarea a 4 regiuni ucrainene au intrat în a 5-a şi ultima zi. Votul din zonele controlate de Rusia din regiunile Luhansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie are loc în contextul în care unii oficiali susţin că alegătorii au fost ameninţaţi şi intimidaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici