UE va suplimenta ajutorul umanitar oferit Columbiei pentru imigranţii venezueleni

Uniunea Europeană va debloca un ajutor umanitar în valoare de 30 de milioane de euro pe care îl va oferi Columbiei pentru a o ajuta să facă faţă fluxului de imigranţi venezueleni, a informat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, relatează site-ul agenţiei Dpa.

289 afișări
Imaginea articolului UE va suplimenta ajutorul umanitar oferit Columbiei pentru imigranţii venezueleni

UE va suplimenta ajutorul umanitar oferit Columbiei pentru imigranţii venezueleni

Federica Mogherini a adăugat că ajutorul umanitar va fi folosit pentru "integrarea socio-economică" a imigranţilor venezueleni în Columbia.

Noul ajutor umanitar va suplimenta un pachet de peste 130 de milioane de euro pe care Blocul comunitar l-a alocat deja statului columbian.

"Sunt încântată să anunţ un nou ajutor umanitar de 30 de milioane de euro pentru identificarea imigranţilor şi integrarea socio-economică a acestora", a declarat Mogherini.

Potrivit ONU, aproximativ 4,3 milioane de persoane au plecat din Venezuela din cauza problemelor interne. Cei mai mulţi dintre ei se află în Columbia.

 

Taguri:
columbia,
ue,
venezuela

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici