Uganda a reţinut 20 de „colaboratori” ai rebelilor după uciderea celor 37 de elevi

Autorităţile din Uganda au anunţat luni că 20 de persoane au fost reţinute pentru a fi interogate cu privire la posibilul lor rol în atacul comis vineri de Forţele Democratice Aliate şi soldat cu 42 de morţi, majoritatea elevi, transmite Reuters.

458 afișări
Imaginea articolului Uganda a reţinut 20 de „colaboratori” ai rebelilor după uciderea celor 37 de elevi

Sursa foto: MediafaxFoto

„Cel puţin 20 de presupuşi colaboratori ai ADF au fost arestaţi, pentru a ne ajuta în cadrul investigaţiilor noastre”, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Printre cei reţinuţi, a precizat poliţia, se numără şi directorul şcolii.

Un grup de luptători ai rebelilor care au legături cu Statul Islamic a atacat vineri o şcoală Mpondwe, un oraş situat la graniţa Ugandei cu Republica Democratică Congo.

Dintre cele 42 de persoane ucise în atac, 37 erau elevi.

Armata şi poliţia au anunţat că atacatorii au fugit spre Parcul Naţional Virunga, de cealaltă parte a graniţei.

Preşedintele Ugandei Yoweri Museveni a ordonat duminică trimiterea mai multor trupe în zonă. „Trimitem acum mai multe trupe în zona de la sud de Muntele Rwenzori. Acţiunea lor, acţiunea disperată, laşă şi teroristă nu îi va salva. Aducem noi forţe pe partea ugandeză, în timp ce continuăm vânătoarea pe partea congoleză”, a declarat preşedintele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici