Ultima bază britanică din Basra, preluată oficial de Irak

Autorităţile irakiene au preluat oficial controlul, miercuri, asupra ultimei baze militare din oraşul Basra, cel mai mare oraş din sudul Irakului, la două zile de la retragerea militarilor britanici, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Ultima bază britanică din Basra, preluată oficial de Irak

Ultima bază britanică din Basra, preluată oficial de Irak

"Astăzi sărbătorim preluarea controlului asupra palatului din Basra, care ne-a fost predat de forţa multinaţională", a declarat consilierul irakian pentru securitate naţională, Mouaffaq al-Roubaie, prezent la Basra pentru a asista la transferul de putere.

"Este o zi fericită, care simbolizează restabilirea suveranităţii naţionale", a precizat el.

Circa 500 de militari britanici s-au retras luni din palatul construit de fostul preşedinte irakian Saddam Hussein, care servea drept sediu pentru trupele britanice în Basra, oraş situat la 550 de kilometri sud de Bagdad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici