Ultima pagină a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE va fi parafată vineri, în cadru festiv

Republica Moldova şi Georgia au parafat separat Acordurile de Asociere cu Uniunea Europeană, joi, la Vilnius, cu puţin timp înainte de începerea summitului Parteneriatului Estic, dar o pagină din document a fost păstrată pentru a fi parafată festiv, vineri, de către liderii celor două ţări.

276 afișări
Imaginea articolului Ultima pagină a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE va fi parafată vineri, în cadru festiv

Ultima pagină a Acordului de Asociere între R.Moldova şi UE va fi parafată vineri, în cadru festiv (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

Partea tehnică a parafării celor peste 900 de pagini ale acordului a durat câteva ore, negociatorii de la Bruxelles şi Chişinău punându-şi semnătura pe fiecare pagină, relatează Europa Liberă.

La acest proces au participat negociatorii-şefi din partea Republicii Moldova - ministrul de Externe Natalia Gherman şi adjunctul ministrului Economiei, Octavian Calmâc - şi cei ai UE - şeful Direcţiei pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală a Comisiei Europene, Gunnar Wiegand, şi negociatorul-şef pentru crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundată şi Cuprinzătoare, Luc Devigne.

Potrivit surselor oficiale, în cazul R.Moldova, ultimele parafe vor fi puse, vineri, de premierul moldovean Iurie Leancă şi de Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton.

La Vilnius, în paralel cu summitul Parteneriatului Estic, au loc mai multe reuniuni internaţionale, între care un forum al organizaţiilor neguvernamentale din ţările Parteneriatului Estic, la care participă, între alţii, comisarul pentru Extindere Stefan Füle şi miniştrii de externe ai Suediei şi Poloniei, Carl Bildt şi Radek Sikorski.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici