Ultimul pacient sud-coreean suspectat de infecţia cu sindromul MERS a fost scos din carantină

Ultimul pacient din Coreea de Sud suspectat că ar fi infectat cu Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) a fost scos de la izolare începând de luni, scrie presa locală, relatează DPA în pagina electronică.

68 afișări
Imaginea articolului Ultimul pacient sud-coreean suspectat de infecţia cu sindromul MERS a fost scos din carantină

Ultimul pacient sud-coreean suspectat de infecţia cu sindromul MERS a fost scos din carantină (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Coreea de Sud anunţa, în urmă cu trei săptămâni, un nou caz, iar faptul că pacientul a fost scos din carantină luni sugerează că ţara nu se mai aşteaptă la noi cazuri, scrie Yonhap.

Peste 16.000 de persoane au fost izolate de când ţara a anunţat primul caz de MERS, pe 20 mai. Acestea au fost scoase din carantină, până luni.

Douăsprezece persoane diagnosticate cu acest virus au fost spitalizate, iar 11 dintre au fost declarate vindecate, potrivit aceleiaşi surse.

Boala a ucis cel puţin 530 de oameni în toată lumea, prezentând o rată a mortalităţii de 36 la sută, în mod semnificativ mai mică în Coreea de Sud.

Coreea de Sud urmează să anunţe sfârşitul "de facto" al epidemiei de MERS la începutul lunii viitoare, potrivit Yonhap.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici