Ultimul sondaj din SUA le oferă speranţe reale susţinătorilor lui Donald Trump şi anxietăţi democraţilor lui Joe Biden

Ultimul sondaj de opinie realizat printre votanţii probabili din Iowa îl plasează pe preşedintele Donald Trump în faţa candidatului democrat la Casa Albă, Joe Biden, cu o diferenţă de 48% la 41%.

3761 afișări
Imaginea articolului Ultimul sondaj din SUA le oferă speranţe reale susţinătorilor lui Donald Trump şi anxietăţi democraţilor lui Joe Biden

Ultimul sondaj din SUA oferă speranţe reale susţinătorilor lui Donald Trump şi anxietăţi democraţilor lui Joe Biden

Statul a fost un barometru pentru ultimele trei alegeri prezidenţiale, decizia Iowa corespunzând rezultatului general. În 2016, Trump a câştigat Iowa cu o diferenţă mare, obţinând 51,1% din voturi faţă de 41,7% Hillary Clinton.

În medie, sondajul din Iowa de acum îl plasează pe Trump în faţă cu 2 puncte, mult mai puţine decât acum patru ani.

Totuşi, la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, Biden este favoritul în sondaje pentru a „recupera” Casa Albă de la Donald Trump, scrie CNN. El conduce în statele swing suficient cât să obţină necesarul de 270 de voturi electorale, iar acestea sunt mai extinse decât cele deţinute de Hillary Clinton acum patru ani.

Potrivit CNN, dacă sondajul reflectă realitatea, Trump se află într-o poziţie mult mai bună decât se presupunea, iar cei doi s-ar afla într-o cursă mult mai apropiată decât mulţi se aşteaptau.

Puţine - dacă există - dintre sursele de câştig ale lui Biden către cele 270 de voturi electorale trec prin Iowa. Dar dacă Biden nu se descurcă mult mai bine în Iowa decât Clinton în urmă cu patru ani, atunci democraţii ar putea fi îngrijoraţi că nu se descurcă mai bine nici în alte locuri.

Într-adevăr, scrie CNN, este posibil ca Trump să câştige Iowa cu o diferenţă mare care prevesteşte probleme în alte state, cum ar fi statele din Midwest - Michigan şi Wisconsin.

Motivul pentru care sondajul Selzer le dă fiori democraţilor şi speranţe republicanilor este istoricul sondajului Selzer. Acum patru ani, ultimul sondaj Selzer l-a avut pe Trump cu 7 puncte identice în Iowa. Trump a câştigat cu 9 puncte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici