Un accident de feribot s-a soldat cu 80 de răniţi în apropiere de Hong Kong

Optzeci de persoane au fost rănite vineri dimineaţă după ce un feribot ultra-rapid care făcea legătura între Hong Kong şi Macao a lovit pe mare un "obiect neindentificat", a anunţat departamentul Marinei din Hong Kong.

125 afișări
Imaginea articolului Un accident de feribot s-a soldat cu 80 de răniţi în apropiere de Hong Kong

Un accident de feribot s-a soldat cu 80 de răniţi în apropiere de Hong Kong (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Conform informaţiilor primite de departamentul Marinei, 80 de persoane de pe feribot au fost rănite iar dintre acestea patru sunt considerate a fi în stare gravă", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului de la Hong Kong.

Coliziunea a avut loc în jurul orei locale 01:20 (19:20, ora României, joi) în apropiere de insula Hei Ling Chau, a adăugat el.

După accident, feribotul a reuşit să se întoarcă la unul dintre terminalele centrului din Hong Kong unde 20 de ambulanţe aşteptau răniţii, a mai declarat purtătorul de cuvânt.

Cu aproximativ un an în urmă, o coliziune între două ambarcaţiuni de transport pasageri s-a soldat cu 39 de morţi în apele acestui teritoriu, cel mai mare dezastru maritim care s-a produs aici în mai bine de 40 de ani.

Un feribot care asigura legătura între centrul Hong Kong şi insula Lamma, situată la trei kilometri distanţă. a lovit la 1 octombrie 2012 o navă cu peste 120 de persoane la bord.

O anchetă a concluzionat că o "lungă serie de greşeli" comise au dus la accident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici