Un activist prodemocraţie din Hong Kong a fost condamnat la închisoare pentru secesiune

Un militant prodemocraţie din provincia semiautonomă chineză Hong Kong a fost condamnat, marţi, la trei ani şi jumătate de închisoare, pentru activităţi de "secesiune", în virtutea noii legi privind siguranţa naţională, impusă de Administraţia de la Beijing, informează cotidianul Le Figaro.

220 afișări
Imaginea articolului Un activist prodemocraţie din Hong Kong a fost condamnat la închisoare pentru secesiune

Un activist prodemocraţie din Hong Kong a fost condamnat la închisoare pentru secesiune

Tony Chung, în vârstă de 20 de ani, a pledat vinovat la acuzaţiile de secesiune şi spălare de bani, dar a afirmat că nu îşi reproşează nimic. Tony Chung a fost liderul unei asociaţii a studenţilor, Student Localism, care a militat pentru independenţa Hong Kong-ului. Asociaţia studenţească a fost desfiinţată de autorităţile chineze în 2019, dar a continuat să funcţioneze clandestin, prin finanţare din străinătate, de aici acuzaţiile privind activităţi de spălare de bani.

Procurorii au acuzat că militantul Tony Chung a difuzat mesaje în mediul online prin care a cerut "înlăturarea regimului colonial chinez" şi "construirea Republicii Hong Kong".

Parlamentul Chinei a impus în 2020 o nouă lege privind siguranţa naţională, care are scopul principal de a contracara activităţile separatiste din Hong Kong. Peste 150 de militanţi ai opoziţiei din Hong Kong au fost arestaţi în virtutea noii legi, iar mulţi alţii au părăsit provincia semiautonomă din cauza acţiunilor de reprimare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici