Un alt poliţist a fost filmat cum stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat în timpul unei arestări| VIDEO

  • Metoda de arestare aplicată în cazul lui George Floyd e des folosită de poliţiştii americani
  • Un video în care un poliţist din Florida stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat de culoare a ieşit acum la suprafaţă
  • Incidentul a avut loc pe 18 mai
1685 afișări
Imaginea articolului Un alt poliţist a fost filmat cum stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat în timpul unei arestări| VIDEO

Un alt poliţist a fost filmat cum stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat în timpul unei arestări. VIDEO

Tactica folosită de poliţia americană în cazul lui George Floyd nu e o practică izolată sau nouă. Pe reţelele sociale a apărut un video, din 18 mai, care arată cum un poliţist din Sarasota stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat de culoare în timpul unei arestări.

Poliţia din Florida a lansat o anchetă internă după ce în înregistrarea de aproape 90 de secunde trei poliţişti pot fi văzuţi cum încearcă să îl imobilizeze pe individ. Patrick Caroll, care a fost arestat pentru violenţă domestică, se aude strigând „De ce sunt arestat?“ în timp ce agentul îl apasă cu genunchiul.

Înregistrarea a apărut în timp ce ample proteste sunt în curs de desfăşurarea în toată lumea. Oamenii cer dreptate în cazul morţii lui George Floyd. O autopsie indenpendetă arată că moartea lui Floyd a survenit din cauză că a fost sugrumat cu genunchiul de către poliţistul care îl aresta.

În raportul poliţiei, obţinut de CNN, unul dintre poliţiştii implicaţi spune că, după ce l-au încătuşat pe Carroll, „inculpatul a încercat să se îndepărteze de agenţi şi a refuzat să intre în maşina poliţiei. Forţa minoră a fost folosită pentru a-l pune la pământ şi a ne asigura că se potoleşte“.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici