VIDEO Ambasadorul Belgiei în Coreea de Sud „încasează o palmă” de la Guvern după ce soţia sa a lovit o vânzătoare

  • Peter Lescouhier, ambasadorul Belgiei în Coreea de Sud, încasează o „lovitură” ca urmare a gestului necugetat făcut de soţia sa, Xiang Xueqiu.
  • Scandalul a izbucnit în luna aprilie a acestui an, după ce soţia lui Lescouhier a pălmuit o angajată într-un magazin de haine.
  • Soţia ambasadorului Belgiei din Coreea de Sud se baza pe imunitatea diplomatică pentru a scăpa de acuzaţii.
2383 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ambasadorul Belgiei în Coreea de Sud „încasează o palmă” de la Guvern după ce soţia sa a lovit o vânzătoare

FOTO: Imagini surprinse de camerele de supraveghere

Gesturile violente nu sunt trecute cu vederea nici în cazul persoanelor aflate în poziţii înalte. Cu toate că soţia ambasadorului belgian din Seul, Coreea de Sud, a încercat să se ascundă în spatele imunităţii diplomatice după un scandal în care a fost implicată recent, urmările gestului său necugetat se fac deja simţite.

Ce s-a întâmplat? Reacţii furioase după gestul soţiei ambasadorului belgian 

Incidentul a avut loc la începutul lunii aprilie, când Xiang Xueqiu a fost suspectată că ar fi furat o jachetă dintr-un magazin de haine. Deşi o angajată a confirmat că articolul vestimentar nu face parte din cele comercializate de magazinul unde lucrează şi i-a cerut scuze în limba engleză, soţia ambasadorului belgian nu s-a calmat suficient de repede. Într-o fracţiune de secundă, femeia s-a ales cu o urmă roşie pe faţă, după palma încasată.
 
Imaginile surprinse de camerele de securitate au fost difuzate online, pe reţelele de socializare.  
 

 
Ambasadorul Peter Lescouhier şi-a cerut scuze în numele soţiei şi a încercat să ofere o explicaţie pentru faptele sale.
 
„Posibil să fi avut motivele ei, să se fi enervat din cauza modului în care a fost tratată în magazin, dar violenţa fizică e absolut inacceptabilă. Regretă sincer şi vrea să-şi ceară iertare personal de la vânzător atunci când va avea ocazia", a declarat Lescouhier într-un videoclip postat pe Instagram în luna mai. Acesta a adăugat că soţia sa „cooperează activ cu poliţia”.
 
Cu toate acestea, Poliţia Metropolitană din Seul a declarat că Xiang şi-a exercitat imunitatea diplomatică şi, prin urmare, s-a renunţat la urmărirea penală.
 
Conform Convenţiei de la Viena, semnată de Coreea de Sud, diplomaţii şi familiile acestora au dreptul la imunitate în cazul urmăririi penale, scrie CNN.
 

 

După faptă şi răsplată? Vina, proiectată asupra soţului

Belgia şi-a retras ambasadorul din Coreea de Sud în urma incidentului, relatează CNN. Vineri, Ministerul Afacerilor Externe a declarat că „a devenit clar” că ambasadorul Peter Lescouhier nu îşi poate „îndeplini rolul în continuare”.
 
Acum că „doamna Xiang Xueqiu şi-a prezentat personal scuzele şi a cooperat cu poliţia, ministrul de Externe Sophie Wilmès a decis că este în interesul relaţiilor bilaterale să punem capăt mandatului ambasadorului Lescouhier în Republica Coreea, vara aceasta", se arată în document.
 
Lescouhier va elibera funcţia de ambasador după trei ani petrecuţi la Seul. Deşi atât el, cât şi ambasada şi-au cerut scuze în repetate rânduri, incidentul continuă să arunce umbre asupra relaţiei între Belgia şi Coreea de Sud.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici