Un american de origine pakistaneză plănuia atentate la metroul din Washington

Un cetăţean american de origine pakistaneză a fost arestat miercuri pentru planificarea mai multor atentate la metroul din Washington, au anunţat surse din cadrul serviciilor de informaţii şi de securitate, citate de Washington Post, în ediţia electronică.

25 afișări
Imaginea articolului Un american de origine pakistaneză plănuia atentate la metroul din Washington

Un american de origine pakistaneză plănuia atentate la metroul din Washington (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un oficial din cadrul administraţiei americane a declarat că Farooque Ahmed, în vârstă de 34 de ani, a atras atenţia prin încercarea sa de a obţine materiale nespecificate. Atacul planificat nu era însă iminent, potrivit surselor citate, care au vorbit sub acoperirea anonimatului.

Ahmed ar fi conceput planul singur şi intenţiona să îl ducă el însuşi la îndeplinire. Nu se ştie însă cât de mult avansase cu pregătirile.

Spre deosebire de alţi cetăţeni americani implicaţi în comploturi recente de terorism, Ahmed nu pare să fi fost instruit în străinătate de Al-Qaida sau vreo grupare afiliată acesteia, potrivit surselor citate.

Din 2009, peste 60 de cetăţeni americani au fost acuzaţi sau condamnaţi în cazuri de terorism, potrivit FBI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici