Un angajat al Ambasadei britanice din Germania a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

  • Un angajat al Ambasadei britanice din Germania a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei
  • Cetăţeanul britanic este acuzat că a vândut serviciilor secrete ruse informaţii clasificate
997 afișări
Imaginea articolului Un angajat al Ambasadei britanice din Germania a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Scop ilustrativ. Mediafax FOTO

Un angajat al Ambasadei Marii Britanii din Germania a fost arestat preventiv de autorităţile germane sub acuzaţia de spionaj în favoarea Rusiei, informează publicaţia B.Z. Berlin.

Conform Parchetului federal german, David S., cetăţean britanic, a furnizat informaţii secrete serviciilor secrete ruse începând din noiembrie 2020. Angajatul Ambasadei Marii Britanii din Germania a fost arestat preventiv în oraşul Potsdam.

"În cel puţin o ocazie, suspectul a furnizat documente obţinute în cursul activităţii profesionale unui reprezentant al serviciilor ruse de informaţii. În schimbul documentelor oferite, a fost plătit", a transmis Parchetul federal din Germania.

Autorităţile germane nu au precizat ce funcţie deţine suspectul în cadrul Ambasadei Marii Britanii din Berlin.

David S. va fi judecat de Curtea Federală de Justiţie de la Berlin sub acuzaţia de spionaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici