Un angajat al guvernului chinez, acuzat de spionaj pentru CIA

Un angajat al unei instituţii guvernamentale din China este acuzat de spionaj pentru CIA. Acuzaţiile au fost făcute luni de autorităţile din China, potrivit CNN.

234 afișări
Imaginea articolului Un angajat al guvernului chinez, acuzat de spionaj pentru CIA

Un angajat al guvernului chinez, acuzat de spionaj pentru CIA

Ministerul Securităţii de Stat a anunţat că investighează un angajat al guvernului care ar fi fost recrutat de CIA în timp ce studia în Japonia. Cetăţeanul chinez în vârstă de 39 de ani, identificat doar prin numele de familie Hao, a făcut cunoştinţă cu un oficial al ambasadei SUA din Japonia în timp ce solicita o viză americană, a precizat ministerul.

Oficialul american ar fi dezvoltat o relaţie apropiată cu Hao, invitându-l la mese, trimiţându-i cadouri şi plătindu-l pentru a-l ajuta să scrie o lucrare de cercetare, au mai spus anchetatorii chinezi.

Ministerul a mai susţinut că oficialul american l-a prezentat pe Hao unui coleg, care ulterior s-a dovedit a fi un ofiţer CIA. El i-ar fi cerut lui Hao să se întoarcă în China pentru a lucra pentru un „departament central”. Hao ar fi fost de acord şi a semnat un acord de spionaj cu SUA, a anunţat Ministerul Securităţii de Stat.

La întoarcerea în China, Hao a obţinut un loc de muncă la un minister şi s-ar fi întâlnit de mai multe ori cu agenţi CIA pentru a „furniza informaţii şi a colecta fonduri de spionaj”, a acuzat agenţia chineză de spionaj.

Anunţul apare la doar 10 zile după ce acelaşi minister a dezvăluit faptul că a descoperit un alt cetăţean chinez care spiona pentru CIA. Acesta lucra pentru un grup industrial militar chinez şi ar fi fost recrutat în timp ce studia în Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici