Un apropiat al lui Amedy Coulibaly şi prietena sa, angajată a Jandarmeriei, sunt arestaţi preventiv

Un apropiat al lui Amedy Coulibaly, autorul atacului comis pe 9 ianuarie la magazinul evreiesc Hyper Cacher din Paris, şi prietena sa, care lucrează în Jandarmeria franceză, se află în arest preventiv în Franţa, relatează postul Europe 1 în pagina electronică.

164 afișări
Imaginea articolului Un apropiat al lui Amedy Coulibaly şi prietena sa, angajată a Jandarmeriei, sunt arestaţi preventiv

Amedy Coulibaly (Imagine: captură)

Arestat la 23 ianuarie, Amar R., un apropiat al lui Amedy Coulibaly, autorul atacurilor de la magazinul evreiesc şi de la Montrouge, nu a fost interogat până în prezent în cadrul anchetei privind atacurile teroriste comise între 7 şi 9 ianuarie la Paris.

El fusese localizat în apropiere de Hyper Cacher şi văzut în compania lui Amedy Coulibaly chiar înainte de atacul din 9 ianuarie. Dar Amar R., care era în vizorul anchetatorilor, făcea de asemenea obiectul unui mandat de arestare european, emis de Spania într-un caz de stupefiante, ceea ce a facilitat arestarea sa.

Deşi până în prezent nu a fost interogat în legătură cu atacurile teroriste, la cererea judecătorilor antiterorism, Amar R. a fost scos acum din închisoare pentru a fi audiat de anchetatorii poliţiei judiciare.

Prietena sa, Emmanuelle, plutonier în cadrul Jandarmeriei naţionale, este de asemenea interogată şi se află în arest preventiv. Convertită la Islam de doi ani, ea lucrează la o secţie din Rosny-sous-Bois, unde ar fi consultat fişiere informatice ale Jandarmeriei referitoare la prietenul său, după atentate.

Ancheta privind atentatele de la Paris se concentrează pe presupuşii complici ai fraţilor Said şi Cherif Kouachi, autorii atentatului din 7 ianuarie împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo (12 morţi) şi ai lui Amedy Coulibaly, acolitul lor care a ucis o poliţistă pe 8 ianuarie la Montrouge, la periferia de sud a Parisului, apoi patru ostatici într-un magazin evreiesc din capitală, în ziua următoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici