NEWS ALERT  Un "atac cibernetic masiv" afectează Ucraina. Oficial european: "Ne putem imagina cine se află în spatele acestuia"

Un "atac cibernetic masiv" a afectat mai multe site-uri guvernamentale din Ucraina, inclusiv site-ul ministerului de externe, a declarat un purtător de cuvânt.

3513 afișări
Imaginea articolului Un "atac cibernetic masiv" afectează Ucraina. Oficial european: "Ne putem imagina cine se află în spatele acestuia"

Un "atac cibernetic masiv" afectează pricipalele site-uri guvenamentale din Ucraina. Oficial european: "Ne putem imagina cine se află în spatele acestuia"

UPDATE: Uniunea Europeană condamnă cu fermitate atacul cibernetic din 14 ianuarie împotriva Ucrainei

Acest atac împotriva site-urilor guvernului ucrainean este inacceptabil. Astfel de acţiuni vizează destabilizarea Ucrainei şi răspândirea dezinformării şi ar putea contribui la escaladarea în continuare a situaţiei deja tensionate, spun oficialii de la Bruxelles.

"Ca urmare a unui atac cibernetic masiv, site-urile web ale Ministerului Afacerilor Externe şi ale unui număr de alte agenţii guvernamentale sunt temporar indisponibile. Specialiştii noştri lucrează deja la restabilirea activităţii sistemelor IT, iar poliţia cibernetică a deschis o anchetă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

Guvernul a precizat că conţinutul site-urilor nu a fost modificat şi că nu au fost divulgate date personale.

Acesta a precizat într-un comunicat că o serie de alte site-uri guvernamentale au fost suspendate pentru a preveni răspândirea atacului la alte resurse, dar majoritatea celor afectate au fost restabilite rapid.

Întrebat dacă Rusia se află în spatele atacului, purtătorul de cuvânt a spus: "Este prea devreme pentru a trage concluzii, dar există un lung istoric de atacuri ruseşti împotriva Ucrainei".

Şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a condamnat atacul, afirmând că "nu are nicio dovadă despre cine este responsabil", dar că "ne putem imagina cine se află în spatele acestuia".

El a adăugat că a fost convocată o reuniune de urgenţă a UE pentru a reacţiona.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici