Un autocar ale cărui frâne se defectaseră a omorât 15 persoane în Bulgaria

Un autocar cu frânele blocate a intrat într-un grup de pietoni, provocând moartea a 15 persoane şi rănirea a circa 24, în apropiere de localitatea Iambol, în sud-estul Bulgariei, potrivit Ministerului de Interne şi serviciilor de intervenţie.

36 afișări
Imaginea articolului Un autocar ale cărui frâne se defectaseră a omorât 15 persoane în Bulgaria

Un autocar ale cărui frâne se defectaseră a omorât 15 persoane în Bulgaria (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Ministerului de Interne, vehiculul transportase un grup de turişti de vârsta a treia pe muntele Standja şi se întorcea cu 20 de pasageri la bord.

Accidentul a fost provocat de defectarea frânelor autocarului, care a părăsit carosabilul şi a lovit un grup de pietoni care se îndreptau către vârful muntelui pentru a sărbători în mod tradiţional Înălţarea Domnului.

Şi-au pierdut viaţa 15 persoane, în timp ce cel puţin 11 au fost rănite, dintre care patru grav, potrivit Ministerului de Interne, care anunţa anterior 13 morţi.

Şoferul autocarului şi un alt pasager în vârstă de 82 de ani au murit în accident, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit serviciilor Apărării civile, numărul total al răniţilor a ajuns la 24.

Parlamentul bulgar a ţinut joi un minut de reculegere în memoria victimelor. Premierul Serghei Stanişev şi-a întrerupt campania electorală pentru a se deplasa la locul accidentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici