Un avion a aterizat de urgenţă la Calcutta din cauza unei rusoaice care purta văl islamic integral

Un avion al companiei indiene a aterizat de urgenţă, miercuri, la Calcutta, în estul ţării, din cauza comportamentului "suspect" al unui cuplu de pasageri ruşi, dintre care femeia purta văl islamic integral, a anunţat o sursă aeroportuară.

20 afișări
Imaginea articolului Un avion a aterizat de urgenţă la Calcutta din cauza unei rusoaice care purta văl islamic integral

Un avion a aterizat de urgenţă la Calcutta (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Pilotul a cerut să i se permită o aterizare prioritară după ce a fost alertat de echipaj că femeia refuză să îşi dea jos vălul pentru a fi identificată, a declarat pentru AFP directorul aeroportului din Calcutta, R. Srinivasan.

Avionul companiei low cost SpiceJet, cu 123 de pasageri la bord, venea de la Pune (sud) şi se îndrepta către Calcutta, prin capitala federală New Delhi."Cei doi pasageri ruşi, între care o femeie purtând văl musulman integral, s-au îmbarcat la New Delhi", a precizat Srinivasan. "Unii pasageri au considerat atitudinea lor suspectă şi au atras atenţia echipajului", a adăugat el.

După aterizare, avionul s-a îndreptat către o zonă de staţionare izolată. Cei doi ruşi au fost reţinuţi de autorităţi pentru a fi interogaţi, apoi au fost eliberaţi.

"Cei doi ruşi au luat acum un alt avion către Dacca", în Bangladesh, a declarat directorul aeroportului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici