Un avion al companiei Air France a ieşit de pe pistă la Montreal

Un avion Boeing 747-400 al companiei Air France, care venea de la Paris, a ieşit de pe pistă marţi seara, în timpul aterizării pe aeroportul Pierre-Eliott Trudeau din Montreal, dar fără a provoca rănirea vreunei persoane, au indicat serviciile aeroportuare şi compania.

24 afișări
Imaginea articolului Un avion al companiei Air France a ieşit de pe pistă la Montreal

Un avion al companiei Air France a ieşit de pe pistă la Montreal

"Cursa AF 346 a cunoscut un incident în cursul sosirii la Montreal-Trudeau. La aterizare, s-a imobilizat cu trenul (de aterizare) din faţă puţin în afara pistei", a precizat Air France într-un comunicat.

"Nu au existat răniţi, iar pasagerii cursei au putut ajunge pe terminal cu un transbordor", a adăugat compania, precizând că incidentul a avut loc la 17.44 (00.44, ora României).

Avionul decolase de pe aeroportul parizian Charles de Gaulle şi transporta 490 de pasageri şi 18 membri ai echipajului.

Imaginile surprinse din elicopter de televiziuni arătau avionul imobilizat la capătul unei piste, cu faţa şi trenul din faţă care au depăşit pista şi se aflau în iarbă.

Trenul din faţă al aparatului părea deformat. Pasagerii au evocat o problemă la frânare şi pe pistă se vedeau urme lungi de pneuri.

"Avionul a derapat. A ieşit de pe pistă", a declarat un pasager pentru postul local LCN, subliniind că "nimeni nu a intrat în panică".

"Probabil că frânele s-au blocat. Am aşteptat o oră în avion dar a trecut cu bine", a afirmat un alt călător.

Traficul a fost reluat marţi seara pe celelalte piste ale aeroportului din Montreal.

O anchetă a Biroului pentru Securitatea Transporturilor urmează să fie deschisă. Air France a deschis o anchetă la rândul său şi "colaborează cu autorităţile locale pentru a determina cauzele incidentului", a precizat compania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici