Un avion al companiei Lufthansa, verificat pe aeroportul din Praga în urma unei alerte cu bombă

O alertă cu bombă, declanşată în urma apelului unui bărbat cu probleme psihice a condus, vineri, pe aeroportul internaţional din Praga, la verificarea unui avion al companiei germane Lufthansa ce transporta 144 de persoane şi care venea de la Frankfurt, a anunţat poliţia cehă.

63 afișări
Imaginea articolului Un avion al companiei Lufthansa, verificat pe aeroportul din Praga în urma unei alerte cu bombă

Un avion al companiei Lufthansa, verificat pe aeroportului din Praga în urma unei alerte cu bombă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Alerta a fost declanşată după ce compania cehă CSA a primit un apel telefonic anonim care anunţa prezenţa unor terorişti înarmaţi cu o bombă la bordul aeronavei.

"Am primit această informaţie la ora 09.33 (10.33 ora României), avionul a aterizat la 10.40 (11.40 ora României)", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Katerina Rendlova.

"Chiar înainte de aterizare, poliţia l-a reţinut pe autorul apelului, după ce a localizat telefonul în Pilsen (vest). Este un bărbat cu probleme psihice, în vârstă de 34 de ani", a adăugat Rendlova.

Poliţia şi geniştii percheziţionau avionul vineri după-amiază.

"Toţi pasagerii au părăsit deja avionul, dar în acest moment nu pot să confirm oficial dacă este vorba despre o alertă falsă, deoarece controalele vor dura câteva ore", a declarat purtătoarea de cuvânt.

"Traficul pe aeroportul Vaclav Havel din Praga nu a fost perturbat. După aterizare, avionul a fost direcţionat către o parte izolată a aerodromului", a afirmat la rândul său purtătoarea de cuvânt a aeroportului, Marika Janouskova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici