Un avion American Airlines a aterizat de urgenţă la New York

Un avion al companiei American Airlines a efectuat miercuri o aterizare de urgenţă pe aeroportul JFK din New York, după o pană la unul dintre cele două motoare, au declarat reprezentanţi ai aviaţiei civile americane.

41 afișări
Imaginea articolului Un avion American Airlines a aterizat de urgenţă la New York

Un avion American Airlines a aterizat de urgenţă la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aparatul de zbor, un McDonnell Douglas 80, a aterizat fără probleme pe o pistă a aeroportului din New York, cu un singur motor, a declarat un purtător de cuvânt al Administraţiei aviaţiei civile (FAA) Jim Peters.

Nu au existat răniţi printre cei 93 de pasageri şi membri ai echipajului.

"După decolarea de pe aeroportul LaGuardia (din apropiere de New York), cu destinaţia Chicago, mai devreme în cursul zilei, echipajul a semnalat că a auzit un zgomot puternic şi oprirea motorului numărul doi", a adăugat Peters.

Avionul a fost atunci redirecţionat către aeroportul John F. Kennedy din New York, iar echipe de salvare au fost plasate în stare de alertă.

Bucăţi de metal provenind de la motorul defect au căzut pe imobile din cartierul Queen's, din New York, a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că nu au existat răniţi nici la sol.

În ianuarie, un avion al companiei US Airways a efectuat o amerizare de urgenţă pe râul Hudson, în apropierea clădirilor zgârie-nori din Manhattan, după o pană a celor două motoare. Pilotul a reuşit astfel să-i salveze pe cei 155 de ocupanţi ai aparatului de zbor şi să evite eventuale victime la sol.

Citeşte şi:

Un avion s-a prăbuşit într-un râu din New York

Toţi pasagerii avionului prăbuşit la New York au supravieţuit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici