Un avion american s-a întors pe aeroport după ce a fost lovit de fulger

Un avion american pentru rute interne s-a întors şi a aterizat în siguranţă după ce a fost lovit de fulger deasupra statului California, potrivit unei televiziuni locale din San Francisco.

32 afișări
Imaginea articolului Un avion american s-a întors pe aeroport după ce a fost lovit de fulger

Un avion american s-a întors pe aeroport după ce a fost lovit de fulger (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit KGO, avionul companiei Southwest, care se deplasa de la Oakland (la est de San Francisco) la Burbank (la nord de Los Angeles) cu 53 de pasageri la bord, a fost lovit miercuri dimineaţa de un fulger după ce a decolat şi se afla deasupra oraşului Salinas, la 150 de kilometri sud de San Francisco.

Pilotul a decis să se întoarcă şi a aterizat fără incidente la Oakland. Din imaginile transmise de KGO, carlinga avionului nu a fost avariată. Compania Southwest nu a comentat incidentul.

Acesta survine la trei zile după ce un avion de tip Airbus A330 al companiei Air France, care se deplasa de la Rio de Janeiro la Paris s-a prăbuşit în ocean în largul coastelor Braziliei, cu 228 de persoane la bord. Compania a menţionat posibilitatea ca aparatul să fi fost lovit de un fulger în timp ce traversa o zonă cu turbulenţe.

Se întâmplă relativ frecvent ca un avion de linie să fie lovit de fulger: potrivit Biroului naţional de studii şi cercetări aerospaţiale, acest tip de incident survine în medie o dată la 1.000 de ore de zbor, respectiv o dată sau de două ori pe an pentru fiecare aparat.

În schimb se întâmplă foarte rar ca impactul să provoace pierdera avionului. În general, fulgerul se propagă la suprafaţă, structura fiind constituită din aluminiu reprezintă o structură conducătoare de electricitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici