Un avion cu 13 persoane la bord a dispărut de pe radar în Papua Noua Guinee

Un avion civil cu 13 persoane la bord, între care nouă australieni, a dispărut de pe radar deasupra statului Papua Noua Guinee, au anunţat marţi compania Airlines PNG şi Ministerul australian de Externe.

19 afișări
Imaginea articolului Un avion cu 13 persoane la bord a dispărut de pe radar în Papua Noua Guinee

Un avion cu 13 persoane la bord a dispărut de pe radar în Papua Noua Guinee

"Pe măsură ce trece timpul, pare din ce în ce mai probabil să fi fost un accident", a declarat pentru AFP Allen Tyson, directorul general al companiei, precizând că este vorba despre o aeronavă Twin Otter.

Operaţiunile de căutare sunt îngreunate de vremea nefavorabilă, a adăugat el.

Nouă dintre cele 13 persoane aflate la bordul avionului sunt de naţionalitate australiană, a anunţat Ministerul de Externe de la Canberra.

Zborul CG 4684, care a decolat marţi dimineaţa din Port Moresby, cu 11 pasageri la bord şi doi membri ai echipajului, se îndrepta spre Kokoda, loc apreciat de turiştii australieni.

Echipele de căutare "fac tot posibilul" pentru a repera avionul, dar vremea nefavorabilă îngreunează căutările, a declarat ministrul australian de Externe în faţa Parlamentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici