Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Elveţia, provocând moartea a două persoane

Pilotul şi pasagerul unui avion de mici dimensiuni au murit după ce aparatul de zbor s-a prăbuşit la marginea unei păduri din cantonul elveţian Vaud (vest), a anunţat sâmbătă poliţia elveţiană.

174 afișări

Pilotul, un bărbat de 29 de ani cu domiciliul în Anglia, este cetăţean britanic, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei cantonale, Stephane Birrer.

În schimb, naţionalitatea pasagerului, un bărbat de 40 de ani domiciliat în Elveţia, nu este cunoscută deocamdată, a adăugat el.

Poliţia a precizat într-un comunicat că avionul marca Piper a decolat vineri, la ora 10.35 (11.35, ora României), de pe aerodromul Colombier, din cantonul Neuchatel (vest), pentru a merge la Amiens, în nordul Franţei.

La 30 de minute după decolare, autorităţile responsabile cu controlul spaţiului aerian au pierdut contactul cu aparatul, în timp ce survola cantonul Vaud.

Căutările, efectuate cu ajutorul a trei elicoptere, au permis găsirea epavei avionului, în jurul orei 16.30 (17.30, ora României), în locul cunoscut drept Petit Beauregard, la marginea unei păduri din comuna Fontaines-sur-Grandson, în apropiere de lacul Neuchatel.

Cauzele accidentului nu au fost stabilite până în prezent. Poliţia elveţiană caută eventuali martori care ar putea ajuta la anchetă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici