Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Malta. Cel puţin cinci persoane au murit / Imagini cu momentul impactului - FOTO/VIDEO

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Malta la scurt timp după decolare, în urma accidentului cel puţin cinci persoane au murit, relatează Reuters online. UPDATE Autorităţile malteze confirmă faptul că toţi cei 5 morţi în urma accidentului aviatic erau francezi

5689 afișări
Imaginea articolului Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Malta. Cel puţin cinci persoane au murit / Imagini cu momentul impactului - FOTO/VIDEO

Avion prăbuşit în Malta. Cel puţin cinci persoane au murit - VIDEO

Iniţial s-a crezut că în avion se aflau oficiali ai Agenţiei Europene pentru Frontiere (Frontex), însă, conform mesajului pe Twitter al companiei, niciun angajat al agenţiei nu se afla în aeronavă. 

Oficiali au declarat presei locale că avionul se îndrepta spre oraşul libian Misrata şi că naţionalitatea victimelor nu este deocamdată confirmată.

Capacitatea avionului este de circa 10 persoane, iar echipele de salvare caută supravieţuitori.

Avionul s-a părbuşit luni dimineaţă, la scurt timp după ce a decolat de pe Aeroportul Internaţional din Malta, în jurul orei locale 07.20 (08.20, ora României), potrivit The Independent.

Şansele să existe supravieţuitori sunt reduse.

Publicaţia The Times of Malta a anunţat că avionul a fost închiriat pentru a fi folosit de către oficiali Frontex.

Coasta de nord a ţării este un punct important de unde ambarcaţiunile cu imigranţi se îndreaptă spre Europa, agenţia Frontex desfăşurând operaţiuni împotriva traficului cu fiinţe umane.

UPDATE Cei 5 morţi din urma accidentului aviatic din Malta ar putea fi francezi

Toţi cei cinci membri ai echipajului avionului uşor care s-a părbuşit în Malta ar putea fi francezi, potrivit unor surse citate de The Times of Malta, însă informaţia nu este deocamdată confirmată.

Aeroportul Internaţional din Malta a confirmat că nicio persoană aflată la bord nu a supravieţuit.

Echipajele serviciilor de urgenţă se află la faţa locului, iar toate zborurile de la şi spre aeroport au fost suspendate. Administraţia aeroportului a anunţat că aerodromul va rămâne deocamdată închis.

Potrivit unor informaţii, avionul fusese închiriat de Frontex, însă agenţia a negat acest lucru, anunţând pe Twitter că avionul care s-a prăbuşit în Malta nu era într-o misiune Frontex.

UPDATE Autorităţile malteze confirmă faptul că toţi cei 5 morţi în urma accidentului aviatic erau francezi

Autorităţile din Malta au confirmat oficial faptul că toţi cei cinci morţi în urma accidentului aviatic erau de naţionalitate franceză, aceştia participând la o misiune franceză de supraveghere vamală, informează site-ul cotidianului Times of Malta.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Guvernul maltez, cei cinci participau la o operaţiune franceză de supraveghere vamală ce se desfăşura de aproximativ cinci luni şi care avea drept obiectiv să depisteze rutele folosite de traficanţi, "inclusiv trafic de persoane şi droguri".

Autorităţile au mai anunţat că mai multe anchete au fost iniţiate, adăugând că pe baza informaţiilor disponibile s-a concluzionat că nu a existat o explozie înainte de prăbuşire.

Oficiali au declarat presei locale că avionul se îndrepta spre oraşul libian Misrata şi urma să revină în Malta în câteva ore.

Aeroportul Internaţional din Malta a fost închis timp de patru ore după accidentul aviatic, iar cele mai multe zboruri au fost redirecţionate spre Sicilia.

Înaltul reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a transmis pe Twitter că la bordul aeronavei nu se aflau oficiali UE.

Anterior se vehicula că avionul fusese închiriat de Frontex, însă agenţia a negat acest lucru, anunţând pe Twitter că avionul care s-a prăbuşit în Malta nu era într-o misiune Frontex.

Ambasada Franţei în Malta a refuzat momentan să facă vreun comentariu pe acest subiect.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici