Doi supecţi de terorism, eliminaţi în Rusia de forţele de securitate

Forţele de securitate ruse au eliminat două persoane care transportau materiale explozive şi suspectate că pregăteau un atentat în oraşul Nijni Novgorod, au anunţat duminică agenţiile de presă locale, citând surse anonime din cadrul poliţiei.

2540 afișări
Imaginea articolului Doi supecţi de terorism, eliminaţi în Rusia de forţele de securitate

Doi supecţi de terorism, eliminaţi în Rusia de forţele de securitate (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Până duminică după-amiază, nu a existat nicio confirmare oficială a evenimentului, relatează Le Figaro.

Ramura locală a Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB) a comunicat agenţiei Interfax că va oferi informaţii legate de acest subiect atunci când vor fi luate primele "măsuri urgente în cadrul anchetei".

Potrivit surselor citate de agenţiile ruse de presă, evenimentele au avut loc în cursul unei operaţiuni care urmărea arestarea unor presupuşi membri ai unui grup terorist într-un cartier rezidenţial.

"Forţele de ordine au oprit maşina, doi suspecţi au opus rezistenţă şi au fost lichidaţi imediat. Materiale explozive au fost găsite în vehicul", a declarat o sursă, citată de agenţia Tass.

Doi membri ai forţelor speciale au fost răniţi într-o explozie în timpul acestei operaţiuni, a mai anunţat Tass.

Potrivit Interfax, un al treilea suspect a fost arestat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici