Un avion de vânătoare american F-16 s-a prăbuşit în largul coastei de vest a Coreei de Sud

Un avion de vânătoare american F-16 s-a prăbuşit în largul coastei de vest a Coreei de Sud. Pilotul s-a catapultat.

418 afișări
Imaginea articolului Un avion de vânătoare american F-16 s-a prăbuşit în largul coastei de vest a Coreei de Sud

Un avion de vânătoare american F-16 s-a prăbuşit în largul coastei de vest a Coreei de Sud

"Un avion F-16 Fighting Falcon atribuit Escadrilei a 8-a de vânătoare a experimentat o urgenţă în zbor deasupra Mării de Vest şi s-a prăbuşit la aproximativ 8.41 a.m.", a precizat armata într-un comunicat, conform AFP.

"Pilotul s-a catapultat în siguranţă şi a fost recuperat în jurul orei 9.30. El este conştient şi a fost transportat la o unitate medicală pentru evaluare".

În declaraţie se salută cooperarea strânsă cu Coreea de Sud în timpul operaţiunii de salvare.

"Suntem foarte recunoscători forţelor de salvare din Republica Coreea şi tuturor coechipierilor noştri care au făcut posibilă recuperarea rapidă a pilotului nostru", a declarat colonelul Matthew C. Gaetke, comandantul Escadrilei 8 de vânătoare. "Acum ne vom concentra asupra căutării şi recuperării aeronavei", a adăugat el.

"Informaţiile privind cauza urgenţei din timpul zborului nu vor fi făcute publice până la încheierea unor investigaţii amănunţite privind siguranţa şi accidentul", se mai arată în comunicat.

Paza de coastă coreeană a declarat că avionul de vânătoare s-a prăbuşit în apropierea insulei Mokdeok, situată în largul coastei de vest a Coreei de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici