Un avion indonezian cu 54 de persoane la bord A DISPĂRUT. Localnicii din provincia Papua au anunţat o prăbuşire în zonă

Un avion indonezian care efectua o cursă internă cu 54 de persoane la bord a dispărut duminică în zona provinciei Papua, din estul Indoneziei, relatează Sky News în pagina electronică. La câteva ore de la incident, sătenii din provincia Papua, situată în estul Indoneziei, au anunţat că un avion s-a prăbuşit în zonă.

9870 afișări
Imaginea articolului Un avion indonezian cu 54 de persoane la bord A DISPĂRUT. Localnicii din provincia Papua au anunţat o prăbuşire în zonă

Un avion indonezian cu 54 de persoane la bord a dispărut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 17:35 - Avionul dispărut în Indonezia s-a prăbuşit, epava fiind găsită de săteni

Epava avionului indonezian dispărut duminică în timp ce efectua o cursă internă, în provincia estică Papua, a fost găsită de săteni într-o zonă muntoasă.

Mai multe informaţii, aici.

UPDATE 16:40 - Localnicii din provincia Papua anunţă prăbuşirea unui avion în zonă

Săteni din provincia Papua, situată în estul Indoneziei, au anunţat că un avion s-a prăbuşit în zonă, a declarat un oficial al companiei Trigana Air, după ce un avion cu 54 de persoane la bord a dispărut duminică în regiune, relatează presa locală, citată de Reuters în pagina electronică.

Beni Sumaryanto, director de operaţiuni al companiei aeriene, a declarat că Trigana Air a primit informaţii despre prăbuşirea unui avion, dintr-un sat situat în districtul muntos şi împădurit Oksibil. El a precizat că echipele de intervenţie vor verifica zona respectivă în cursul dimineţii, informează portalurile Kompas şi Detik.

Un avion indonezian care efectua o cursă internă cu 54 de persoane la bord a dispărut duminică în zona provinciei Papua, din estul Indoneziei.

Serviciile de intervenţie au declanşat o operaţiune de căutare a avionului aparţinând companiei Trigana Air, care efectua o cursă de la Sentani către Oksibil, după ce a fost pierdut contactul cu turnul de control. Operaţiunea de căutare a avionului a fost însă suspendată pe parcursul nopţii, din cauza vizibilităţii reduse.

Contactul cu avionul de tip ATR-42, care efectua cursa IL267, s-a pierdut la 33 de minute după decolare, în condiţiile în care întregul zbor ar fi trebuit să dureze în mod normal 45 de minute, relatează Sky News.

La bordul avionului se aflau 44 de pasageri adulţi, cinci copii şi cinci membri ai echipajului.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului indonezian al Transporturilor, JA Barata, nu există niciun indiciu că avionul ar fi emis vreun semnal de ajutor, informează CNN.

Motivele dispariţiei avionului sunt necunoscute, oficialii afirmând că, în momentul decolării, condiţiile meteorologice erau favorabile. Însă meteorologul CNN Ivan Cabrera afirmă că s-au înregistrat furtuni într-o zonă muntoasă de pe ruta de zbor.

Trigana Air Service este una dintre numeroasele companii aeriene indoneziene interzise în Uniunea Europeană din motive de securitate.

În decembrie 2014, un avion al companiei AirAsia s-a prăbuşit în timp ce efectua o cursă din Surabaya (Indonesia) către Singapore, provocând moartea celor 162 de persoane de la bord.

Acest incident a determinat autorităţile indoneziene să impună noi reguli pentru a îmbunătăţi siguranţa transporturilor aeriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici