Un avion militar rus s-a prăbuşit în Congo

Un avion militar cargo de tip An-72 s-a prăbuşit în regiunea estică a Republicii Democrate Congo, potrivit Aviaţiei Civile Congoleze, citată de agenţia rusă TASS.

2903 afișări
Imaginea articolului Un avion militar rus s-a prăbuşit în Congo

Un avion militar rus s-a prăbuşit în Congo

Potrivit unui post radio local, la bord se aflau patru membri ai echipajului, dar şi mai mulţi militari şi civili, printre care şi membri ai echipei preşedintelui Republicii Democrate Congo, Felix Tshisekedi.

Între timp, Ambasada Rusiei la Kinshasa a confirmat informaţia potrivit căreia la bordul navei se aflau cetăţeni ruşi.

„Confirmăm că printre persoanele aflate la bord se numără şi cetăţeni ruşi. Acum verificăm numărul lor exact şi numele acestora”, a anunţat Ambasada.

Aeronava decolase de la Goma, localitate aflată în nordul ţării şi se îndrepta către Kinshasa. Echipajul a pierdut legătura cu turnul de control la 59 de minute de la decolare.

Potrivit presei, pasagerii aflaţi la bord nu au fost încă identificaţi. Mai multe surse din Armata congoleză au informat că şoferul preşedintelui Tshisekedi, dar şi gărzile sale de corp s-ar fi aflat la bordul aeronavei.

Taguri:
congo,
avion,
accident

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici