Un avion militar rusesc s-a prăbuşit în regiunea Belgorod. La bord se aflau 65 de prizonieri ucraineni, potrivit Moscovei

  • Un avion militar rusesc de transport Ilyushin Il-76 s-a prăbuşit miercuri în regiunea rusă Belgorod, în apropierea graniţei ucrainene, a anunţat agenţia de presă de stat RIA, citând Ministerul Apărării de la Moscova.
  • Rusia susţine că 74 de persoane au murit, între care 65 de prizonieri ucraineni, potrivit Reuters.
13377 afișări
Imaginea articolului Un avion militar rusesc s-a prăbuşit în regiunea Belgorod. La bord se aflau 65 de prizonieri ucraineni, potrivit Moscovei

Un avion rusesc cu cu zeci de persoane la bord s-a prăbuşit în apropiere de Ucraina. Bilanţ provizoriu: 65 de morţi

UPDATE Rusia a acuzat miercuri Ucraina că a doborât în mod deliberat un avion de transport militar rusesc care transporta 65 de soldaţi ucraineni capturaţi pentru un schimb de prizonieri, în ceea ce a numit un act de terorism barbar care a ucis în total 74 de persoane.

Ministerul rus al Apărării a declarat că şase membri ai echipajului şi trei soldaţi ruşi se aflau la bordul avionului de transport militar Ilyushin Il-76 doborât în apropiere de oraşul rus Belgorod, în apropiere de graniţa cu Ucraina.

"Prin comiterea acestui act terorist, conducerea ucraineană şi-a arătat adevărata faţă. Nu a ţinut cont de vieţile propriilor săi cetăţeni", se arată într-un comunicat al ministerului.

Ministerul de Externe al Rusiei a calificat doborârea avionului ca fiind "un act barbar".

Mihail Podoliak, un oficial ucrainean, a declarat pentru Reuters: "Comentariile vor veni puţin mai târziu. Este nevoie de timp pentru a clarifica toate datele".

ŞTIREA INIŢIALĂ

Înregistrarea video postată pe Telegram de către Baza, un canal legat de serviciile de securitate ruseşti, a arătat un avion de mari dimensiuni prăbuşindu-se, după care a explodat, scrie Reuters.

Il-76 este un avion militar conceput pentru a transporta trupe, mărfuri, echipamente militare şi arme.

Are un echipaj de cinci persoane şi poate transporta până la 90 de pasageri.

Potrivit BBC, cel puţin 65 de persoane aflate la bord au fost ucise.

Agenţia de ştiri Ria Novosti a declarat că printre cei aflaţi la bord se aflau membri capturaţi ai forţelor armate ucrainene.

Guvernatorul local Viacheslav Gladkov a declarat că un "incident" nespecificat a avut loc în districtul Korochanski, la nord-est de oraşul Belgorod, şi că va inspecta locul. El a precizat că anchetatorii şi salvatorii se află deja la faţa locului.

Kremlinul a declarat, ca răspuns la întrebarea unui reporter, că analizează situaţia.

Regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a fost supusă unor atacuri frecvente din partea Ucrainei în ultimele luni, inclusiv un atac cu rachete în decembrie care a ucis 25 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici