Un avion ucrainean care transporta arme a fost reţinut în Nigeria

Un avion care venea din Ucraina, având ca destinaţie Guineea Ecuatorială, şi care transporta o încărcătură de arme, a fost imobilizat miercuri în urma unei aterizări de urgenţă în Nigeria, iar echipajul său a fost arestat, au anunţat surse oficiale locale.

22 afișări
Imaginea articolului Un avion ucrainean care transporta arme a fost reţinut în Nigeria

Teodoro Obiang Nguema conduce autoritar Guineea Ecuaterială din 1979 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aeronava de fabricaţie rusă a aterizat miercuri, în jurul orei locale 04.00 (06.00 ora României), pe aeroportul internaţional din Kano, în nordul Nigeriei, din cauza unui incident tehnic, potrivit unor surse aeroportuare şi de securitate.

La bordul avionului au fost descoperite 18 cutii de arme, potrivit oficialilor care nu au făcut alte precizări.

Echipajul, constituit din trei ucraineni, printre care şi pilotul, a fost reţinut în aşteptarea detaliilor referitoare la misiunea sa. Aparatul, înamtriculat UR-CAC, este păzit de militari.

Teodoro Obiang Nguema conduce autoritar această fostă colonie spaniolă din 1979, după ce l-a îndepărtat pe Francisco Macias Nguema, unchiul său şi primul preşedinte al acestui stat, care a devenit cel de-al treilea producător de petrol din Africa subsahariană.

O tentativă de lovitură de stat a fost dejucată în 2004, iar autorii acesteia au fost condamnaţi la închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici