Un bărbat a deschis focul la sediul cotidianului Liberation. Focuri de armă şi în faţa unei bănci. Poliţia a prezentat IMAGINI cu bărbatul - FOTO

Un bărbat înarmat a intrat luni, în jurul orei 10.15 (11.15 ora României) în holul cotidianului Liberation din Paris şi a deschis focul, rănind un fotograf, după care a fugit, au anunţat ziarul şi surse din cadrul poliţiei.

499 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a deschis focul la sediul cotidianului Liberation. Focuri de armă şi în faţa unei bănci. Poliţia a prezentat IMAGINI cu bărbatul - FOTO

Un bărbat a deschis focul la sediul cotidianului Liberation. Poliţiştii, mobilizaţi în faţa marilor instituţii de presă din Paris. Focuri de armă şi în faţa unei bănci (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE Poliţia a prezentat imagini ale bărbatului care a deschis focul în redacţia ziarului Liberation

Autorităţile franceze au prezentat imagini ale unui suspect care ar putea fi autorul atacurilor armate de la sediul redacţiei ziarului Liberation şi al Băncii Societe Generale, relatează BBC News online.

Serviciile de securitate franceze au instituit filtre pentru depistarea autorului atacurilor.

Un fotoreporter în vârstă de 27 de ani a fost rănit grav în atacul de la ziarul Liberation. Ulterior, autorul atacului a oprit un vehicul în trafic şi l-a forţat pe şofer să îl ducă în zona Bulevardului Champs Elysees, după care l-a eliberat.

Într-o conferinţă de presă, anchetatorii au prezentat două imagini ale suspectului. Vineri, acelaşi bărbat a intrat în mod neautorizat în redacţia din Paris a postului BFMTV, proferând ameninţări.

Un bărbat înarmat cu o puşcă a intrat în jurul orei 10.15 (11.15 ora României) în sediul cotidianului, situat în cel de-al treilea arondisment al Parisului, şi a deschis focul în două reprize, rănind o persoană în zona toracelui şi a abdomenului, au anunţat cotidianul şi o sursă din cadrul poliţiei. Bărbatul rănit este în stare gravă şi a fost transportat la spital.

La scurt timp după incident, mai mulţi poliţişti au fost mobilizaţi în faţa sediilor marilor instituţii de presă din Paris, unde "măsurile de securitate au fost consolidate", a anunţat o sursă din cadrul poliţiei.

"Măsurile de securitate au fost intensificate în faţa instituţiilor de presă", a precizat sursa citată.

Vineri, un bărbat a pătruns deja în sediul din Paris al postului de ştiri BFMTV, fără a provoca victime. 

Un perimetru de securitate a fost instituit în jurul sediului Liberation, unde accesul a fost restricţionat. Brigada criminalistică a poliţiei judiciare pariziene a fost sesizată în legătură cu acest incident. Ministrul de Interne Manuel Valls a mers la faţa locului, unde se va întâlni cu ministrul Culturii şi Comuncaţiilor, Aurélie Filippetti.

"Am ajuns şi am văzut un bărbat pe jos cu sânge peste tot, care se ţinea de burtă. M-am intersectat cu doi colegi ai mei de la intrare care erau foarte palizi şi care mi-au spus: «tocmai s-a tras asupra noastră, ne-am ascuns în spatele intrării»", a povestit pentru AFP Anastasia Vécrin, o colaboratoare a cotidianului. 

Colaboratorul rănit era asistentul unui fotograf de la Next, un supliment al Liberation, a precizat directorul redacţiei Fabrice Rousselot într-un mesaj adresat angajaţilor cotidianului.

"Pentru moment, nu dispunem de alte informaţii, dar intrarea este oprită pentru următoarele două ore (...) Suntem cu toţii în stare de şoc şi vă vom ţine la curent, evident, în legătură cu starea de sănătate a fotografiului rănit", subliniază el.

Vineri dimineaţă, un bărbat înarmat a intrat în holul postului de ştiri BFMTV din Paris, ameninţându-l pe unul dintre redactorii şefi. După ce a tras două focuri de armă, i-a spus acestuia: "Data viitoare nu vă voi rata", potrivit unei surse aproapiate anchetei. 

"Vom încerca în mod evident să vedem dacă există o legătură între cele două cazuri", a precizat această sursă.

"Suntem martorii îngroziţi ai unei drame. Când cineva intră cu o puşcă în sediul unui cotidian, într-o democraţie, este foarte, foarte grav, indiferent de sănătatea mintală a acestei persoane", a declarat pentru AFP directorul de publicistică al cotidianului, Nicolas Demorand. "Dacă ziarele şi presa trebuie să devină buncăre, înseamnă că ceva este în neregulă în societatea noastră", a adăugat el.

Focuri de armă în faţa unei bănci de la periferia Parisului

Focuri de armă au fost trase luni dimineaţa de un bărbat în faţa sediului băncii Société Générale din cartierul La Défense, la periferia Parisului, fără a răni pe cineva, au anunţat banca şi surse apropiate anchetei.

"Nu se ştiu mai multe. Poliţia este la faţa locului pentru a încerca să îl găsească pe cel care a tras", a precizat această sursă.

"Un bărbat singur a deschis focul pe stradă în faţa clădirii Société Générale", a confirmat banca.

O altă sursă apropiată anchetei a declarat că bărbatul a "tras trei focuri de armă" în "geamurile clădirii".

"Fumam o ţigară când deodată am auzit o explozie. L-am văzut pe un individ cu o şapcă şi cu arma în mână, o puşcă", a declarat un martor, Francisco Alvarez, descriind un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, cu "un mantou kaki şi o şapcă de bunic, din stofă în carouri".

"Nu viza pe cineva în mod special. El a tras un nou foc de armă în aer şi a lovit un geam. La primul foc de armă, oamenii au fost asurziţi, la al doilea a fost o mişcare de panică. Ulterior, el a coborât scările care dădeau în stradă", a adăugat el.

Aceste focuri de armă au avut loc după un incident armat la sediul cotidianului Liberation din Paris. Un bărbat înarmat cu o puşcă similară a rănit grav un asistent fotograf, după care a fugit.

Imaginile cu suspectul în incidentul de la Liberation corespund cu cele ale agresorului de la BFMTV

Imaginile suspectului în incidentul armat de la sediul cotidianului Liberation corespund cu cele ale agresorului de la BFMTV, relatează cotidianul francez, în ediţia electronică.

maginile suspectului corespund cu cele ale agresorului de la BFMTV, potrivit anchetatorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici