Un bărbat care ameninţa personalul militar cu un cuţit a fost împuşcat la Lyon

Un militar francez a deschis focul duminică, asupra unui bărbat îmbrăcat într-o mantie în stil nord-african, care ameninţa personalul militar cu un cuţit în oraşul Lyon, a anunţat poliţia şi procuratura locală, potrivit Reuters.

690 afișări
Imaginea articolului Un bărbat care ameninţa personalul militar cu un cuţit a fost împuşcat la Lyon

Un bărbat care ameninţa personalul militar cu un cuţit a fost împuşcat la Lyon

Atacatorul a fost rănit în picior în faţa spitalului militar Desgenettes din Lyon, în estul Franţei.

Procurorul public din Lyon, Nicolas Jacquet, a declarat că se află în curs de desfăşurare o investigaţie privind "tentativa de omucidere voluntară asupra persoanelor cu funcţii publice".

Individul, într-o haină djellaba lungă şi având asupra sa un cuţit, a fost observat în jurul orei 13:00 GMT în incinta spitalului, dar a refuzat să se oprească când a fost rugat de o patrulă militară.

"După o strigare, un militar şi-a folosit arma din dotare, o singură dată", a declarat procurorul reporterilor.

Bărbatul a fost dus la spitalul Edouard Herriot din Lyon, dar nu se afla într-o stare care să îi pună viaţa în pericol.

Casă pentru cea mai mare comunitate musulmană din Europa, forţele de securitate franceze sunt în alertă după o serie de atacuri ale militanţilor şi simpatizanţilor islamici, în ultimii ani.

Taguri:
lyon,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici