Un bărbat cu simptome similare celor ale Ebola este tratat la New York

Un bărbat primea îngrijiri, luni, într-un spital din New York din cauza unor simptome similare celor ale Ebola şi era supus unor analize pentru a se stabili dacă este infectat cu acest virus, a anunţat centrul spitalicesc, care apreciază însă că riscul este scăzut.

511 afișări
Imaginea articolului Un bărbat cu simptome similare celor ale Ebola este tratat la New York

Un bărbat cu simptome similare celor ale Ebola este tratat la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În primele ore ale dimineţii de luni 4 august, un pacient cu febră puternică şi simptome gastro-intenstinale s-a prezentat de urgenţă la spitalul Mount Sinai din New York", a declarat directorul instituţiei, David Reich, într-o conferinţă de presă.

Pacientul a călătorit recent într-o ţară din Africa de Vest unde au fost semnalate cazuri de Ebola, a precizat el fără a numi ţara despre care este vorba.

Pacientul, a cărui identitate şi naţionalitate nu au fost dezvăluite, a fost izolat de alţi pacienţi şi era supus luni unor analize pentru a stabili originea simptomelor.

Reich a apreciat însă că este "posibil să nu fie vorba despre Ebola. Este mai probabil să fie vorba despre o boală obişnuită".

Potrivit lui, analizele care urmează să fie confirmate de Centrul federal pentru controlul şi prevenirea bolilor ar urma să dureze între 48 şi 72 de ore.

Potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a sănătăţii (OMS), epidemia de Ebola din Africa de Vest a provocat moartea a 887 de persoane (cazuri confirmate, suspecte sau probabile) din totalul de 1.603 de cazuri probabile: 358 în Guineea, 255 în Liberia, 273 în Sierra Leone şi unul în Nigeria.

Kent Brantly, un medic american contaminat în Liberia, a fost transferat în Statele Unite sâmbătă, pentru a primi îngriji la Atlanta (sud-est). Misionara americană Nancy Writebol, infectată şi ea cu Ebola în Africa, urmează să fie repatriată marţi cu un avion militar.

Întrebat despre epidemie în timpul unui summit SUA-Africa la Washington, Antony Blinken, directorul adjunct al Consiliului de securitate naţională al lui Barack Obama, a asigurat că Statele Unite rămân vigilente.

"Luăm toate măsurile de protecţie şi respectăm toate protocoalele în funcţiune pentru a ne asigura că nu există nicio problemă", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici