Un bloc de gheaţă a căzut dintr-un avion peste o casă din Marea Britanie

Un bloc uriaş de gheaţă, care se pare că a căzut dintr-un avion, s-a prăbuşit peste acoperişul unei locuinţe din West Sussex, în Marea Britanie, în timp ce proprietarii casei dormeau, relatează BBC News Online.

33 afișări
Imaginea articolului Un bloc de gheaţă a căzut dintr-un avion peste o casă din Marea Britanie

Un bloc de gheaţă a căzut dintr-un avion peste o casă din Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vince Foot şi soţia acestuia dormeau în momentul în care un bloc de gheaţă a produs o gaură cu diametrul de 0,6 metri în acoperişul dormitorului acestora, către ora locală 02.00 (04.00, ora României). În urma incidentului, în dormitor au căzut ţigle şi resturi de la acoperiş.

Foot a declarat că acest lucru i-a produs o stare de şoc atât lui, cât şi soţiei sale. "Iniţial, am crezut că a fost un tunet, şi m-am trezit să văd ce s-a întâmplat. Am încercat să deschid uşa dormitorului, dar nu se mişca. După ce am forţat-o, nu mi-a venit să cred ce vedeam. Atât în acoperiş, cât şi în tavanul dormitorului era o gaură imensă, iar peste tot erau bucăţi de gheaţă", a declarat proprietarul casei.

El a declarat că a avut noroc că a scăpat cu viaţă şi că s-a gândit că această cameră este adesea utilizată de nepoţii săi, "un gând înfricoşător". "A fost un accident neobişnuit, dar ar fi putut fi mult mai rău", a conchis Foot.

Un purtător de cuvânt al Autorităţii Aviaţiei Civile a declarat că gheaţa se formează, de obicei, pe capacele conductelor exterioare, atunci când avionul este alimentat cu apă. Apa se prelinge afară, iar la mare altitudine începe să se formeze gheaţă, care continuă să crească în volum, până când avionul coboară într-un strat cu aer mai cald. El a adăugat că asemenea bucăţi de gheaţă pot cădea, în cazuri rare, ele evaporându-se, de obicei, în atmosferă. Purtătorul de cuvânt a adăugat că anual sunt raportate aproximativ 30 de astfel de incidente.

Serviciul de Salvare şi Pompieri din West Sussex a declarat că acesta a fost cel mai "ciudat" incident la care a fost apelat să intervină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici