Un blogger militar rus ce a dezvăluit pierderile grele ale trupelor ruse în Ucraina s-ar fi sinucis

Un blogger militar rus a murit într-o aparentă sinucidere, după ce s-a confruntat cu o avalanşă de critici pentru că a dezvăluit pierderile grele ale trupelor ruse în Ucraina.

1365 afișări
Imaginea articolului Un blogger militar rus ce a dezvăluit pierderile grele ale trupelor ruse în Ucraina s-ar fi sinucis

Un blogger militar rus ce a dezvăluit pierderile grele ale trupelor ruse în Ucraina s-ar fi sinucis

Andrei Morozov, care a servit, de asemenea, ca soldat pe linia frontului din Ucraina, a declarat în ultima sa postare de miercuri că a decis să se "execute" pentru a-şi ajuta camarazii de arme să evite repercusiunile materialelor sale critice, care au înfuriat comandamentul militar. Maxim Pashkov, un avocat care îl cunoştea, a confirmat moartea lui Morozov într-o declaraţie prin intermediul unei aplicaţii de mesagerie, spunând că acesta s-a împuşcat mortal. Morozov avea 44 de ani.
 
Morozov, care era poreclit Murz, a spus într-o postare recentă că aproximativ 16.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi că armata a pierdut aproximativ 300 de vehicule blindate din octombrie, când a început bătălia de patru luni pentru Avdiivka. Trupele ruseşti au capturat Avdiivka, după ce trupele ucrainene s-au retras.
 
Comentariile lui Morozov au atras comentarii furioase din partea unui prezentator de top al unei emisiuni TV de la televiziunea de stat rusă şi a altor persoane care au cerut ca acesta să fie urmărit penal pentru "discreditarea" armatei.
 
Mai mulţi susţinători au lui Morozov au dat vina pe cei autorităţile ruse pentru moartea lui.
 
În ultima sa postare înainte de a se sinucide, pe care a postat-o pe canalul său din Telegram, Morozov a spus că a fost forţat de oficiali militari să îşi elimine postarea despre pierderile ruseşti. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici