Un britanic şi-a violat fetele timp de 25 de ani

Un britanic a fost condamnat, marţi, la închisoare pe viaţă, pentru că şi-a violat cele două fete timp de 25 ani, în urma relaţiilor incestuoase acestea născând şapte copii.

129 afișări
Imaginea articolului Un britanic şi-a violat fetele timp de 25 de ani

Un britanic şi-a violat fetele timp de 25 de ani

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, şi-a abuzat constant, începând din 1981, timp de 25 de ani, cele două fete, care au rămas însărcinate de 19 ori.

Judecătorul Tribunalului Sheffield, din nordul Angliei, a spus că este cel mai grav caz pe care l-a tratat vreodată şi a stabilit 25 de pedepse cu închisoare, cu executare simultană. Astfel, el va trebui să rămână în închisoare minimum 19 ani şi jumătate.

El a recunoscut că a comis 25 de violuri şi patru agresiuni sexuale. Fata cea mai mare a rămas de şapte ori însărcinată. Ea are în prezent doi copii, însă a mai născut alţi doi copii care au murit. Sora sa mai mică a rămas însărcinată de 12 ori şi a născut cinci copii.

Bărbatul a început să îşi abuzeze cele două fete în 1981, când aveau 8 şi 10 ani, potrivit acuzării. La început, ele au fost abuzate în fiecare zi, iar în perioade mai lungi de timp, au fost agresate sexual de două-trei ori pe săptămână. Dacă opuneau rezistenţă, le băteau cu ferocitate, ajungând până la a le arde pe ochi şi braţe.

Una dintre ele era responsabilă cu supravegherea copiilor celeilalte în timpul violurilor. Singura perioadă de repaus pentru ele era după ce năşteau sau când erau bolnave. Bărbatul se muta cu familia din sat în sat, în zone rurale, pentru a evita să fie descoperiţi.

În 1988, rănile fetelor au ridicat suspiciuni la şcoală, însă până la urmă ele au fost puse pe seama altor elevi.

Mama a părăsit familia la începutul anilor '90. În 1998, după un incident în timpul căruia tatăl şi-a lovit fiica mai mică pentru că s-a întâlnit cu fiul unor vecini, cele două fete au hotărât să sune la numărul pentru ajutorarea copiilor. Însă ele au întrerupt convorbirea pentru că interlocutorul a refuzat să le garanteze că îşi pot păstra copiii. În vara lui 2007, fata cea mică a reuşit să fugă.

Avocatul acuzatului, James Baird, a ridicat problema resposanbilităţii serviciilor sociale.

"Trebuie să fie de neimaginat ca în societatea zilelor noastre, aşa-zisă civilizată, un astfel de abuz să fie comis pentru o perioadă atât de lungă de timp, cu astfel de consecinţe, fără să fie raportat sau fără ca cineva să ancheteze cazul", a spus acesta.

Fetele au fost spitalizate de mai multe ori, însă nimeni nu s-a gândit să lanseze o anchetă pentru a înţelege de ce acestea rămâneau însărcinate.

Cazul este similar cu cel al austriacului Josef Fritzl, acuzat că şi-a sechestrat şi violat fiica Elisabeth timp de peste 24 de ani în beciul casei sale din Amstetten, aflat la o sută de kilometri la vest de Viena. Şapte copii s-au născut în urma relaţiilor incestuoase.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici