Un candidat la alegerile prezidenţiale din Armenia a fost împuşcat în capitala Yerevan

Un candidat la alegerile prezidenţiale din Armenia a fost împuşcat şi rănit în capitala Yerevan, în ceea ce oficialii consideră că a fost o tentativă de asasinat.

156 afișări
Imaginea articolului Un candidat la alegerile prezidenţiale din Armenia a fost împuşcat în capitala Yerevan

Un candidat la alegerile prezidenţiale din Armenia a fost împuşcat în capitala Yerevan (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Oficialii au declarat că Parnir Airikian, în vârstă de 63 de ani, a fost transportat la spital cu o plagă împuşcată la umăr. Conform surselor, starea sa este stabilă, relatează BBC News în pagina electronică.

Poliţia a izolat zona şi sunt în căutarea atacatorului.

Airikian, un binecunoscut dizident din era sovietică, este unul dintre cei opt candidaţi la alegerile prezidenţiale de la 18 februarie.

Acesta a petrecut mai mulţi ani în lagărele sovietice şi în exil pentru că a făcut parte dintr-o organizaţie politică clandestină precum şi din cauza scrierilor sale anti-regim.

Airikian nu este în fruntea cursei pentru câştigarea alegerilor, liderul în exerciţiu, Serge Sarkisian, fiind favoritul.

Alegerile prezidenţiale din 2008 au dus la ciocniri între poliţie şi protestatari, provocând 10 morţi după ce Sarkisian a fost declarat câştigător.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici