Un candidat la preşedinţia Poloniei este milionar, iar Jaroslaw Kaczynski nu are maşină personală

Biroul Parlamentului polonez a dezvăluit declaraţiile de venit ale principalilor candidaţi la preşedinţie, cel mai bogat fiind independentul Andrzej Olechowski, cu o avere de patru milioane de euro, în timp ce Jaroslaw Kaczynski nu deţine maşină personală, relatează Radio Polonia, în pagina online.

24 afișări
Imaginea articolului Un candidat la preşedinţia Poloniei este milionar, iar Jaroslaw Kaczynski nu are maşină personală

Un candidat la preşedinţia Poloniei este milionar, iar Jaroslaw Kaczynski nu are maşină personală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Andrzej Olechowski a reuşit să acumuleze 2,7 milioane de zloţi (660.000 de euro) în depozite bancare, iar candidatul Platformei Civice, Bronislaw Komorowski, dispune de 140.000 de zloţi (34.000 de euro), 1.300 de dolari şi 400 de euro, în conturi bancare. Candidatul Partidului Lege şi Justiţie, Jaroslaw Kaczynski, are un depozit de 110.000 de zloţi (27.000 de euro).

Unii candidaţi au contractat şi împrumuturi. Dintre cei mai importanţi candidaţi, Bronislaw Komorwski are datorii de 134.500 de zloţi (33.000 de euro).

Privind proprietăţile deţinute, Andrzej Olechowski are două case, în Munţii Tatra şi Beskidy din Silezia, şi cinci apartamente în Varşovia. Proprietăţile au o valoare de aproximativ 6,5 milioane de zloţi (1,6 milioane de euro). Bronislaw Komorowski deţine două apartamente în Varşovia, o casă de vacanţă în Buda Ruska, nord-estul Poloniei, şi un teren de construit, toate în valoare de aproape trei milioane de zloţi (740.000 de euro). Pe de altă parte, Jaroslaw Kaczynski deţine doar o şesime dintr-o casă de 165 de metri pătraţi.

Bronislaw Komorowski şi Andrzej Olechowski sunt amândoi proprietari a câte două maşini, dar cele ale lui Olechowski sunt mai scumpe. Kaczynski nu are nicio maşină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici