Un cetăţean american se numără printre persoanele ucise de bombardamente, în Cernîhiv

Un cetăţean american se numără printre persoanele ucise joi în oraşul Cernîhiv din nordul Ucrainei, a declarat poliţia ucraineană.

376 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean american se numără printre persoanele ucise de bombardamente, în Cernîhiv

Un cetăţean american se numără printre persoanele ucise de bombardamente, în Cernîhiv

Departamentul de Stat al SUA a confirmat decesul şi a prezentat condoleanţe familiei.

„Din respect pentru familie în aceste momente dificile, nu avem alte comentarii", a adăugat un purtător de cuvânt.

O declaraţie a poliţiei ucrainene a precizat că decesele au fost rezultatul tirurilor de artilerie ruseşti asupra oraşului, anunţă CNN.

Cernihiv, situat la nord-est de Kiev şi aproape de graniţa cu Rusia, a cunoscut unele dintre cele mai intense bombardamente din partea forţelor ruseşti de la începutul conflictului, în urmă cu mai bine de trei săptămâni.

La începutul zilei de joi, şeful regiunii, Vyacheslav Chaus, a declarat că peste 50 de cadavre au fost aduse miercuri la morga oraşului. Printre cei ucişi se aflau peste 10 persoane care stăteau la coadă pentru a cumpăra pâine.

Într-o declaraţie separată de joi, serviciile de urgenţă din Ucraina au declarat că, în timp ce îndepărtau molozul dintr-o clădire avariată în bombardamente anterioare, au descoperit cadavrele unei familii de cinci persoane, inclusiv o fetiţă de 12 ani şi gemeni de 3 ani, un băiat şi o fată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici